Meny
Lukk

Inga-Lill Sundset er vår nye styreleder!

Den 8. mars 2024 hadde Midtre Nordland nasjonalparkstyre et konstituerende møte. Her ble det valgt ny leder, nestleder og arbeidsutvalg.


Inga-Lill Sundset ble valgt som ny styreleder i perioden 2024-2025.

Kenneth Norum ble styrets nye nestleder

Marlen Rendall Berg ble valgt som medlem i arbeidsutvalget, sammen med Inga-Lill og Kenneth.

Etter kommunevalg og sametingsvalg skal kommunene, fylkeskommunen og Sametinget foreslå medlemmer til nasjonalparkstyret. Miljødirektoratet oppnevner et styre basert på forslagene de får inn. De ser først og fremst at styret som oppnevnes er i tråd med regler for statlige utvalg, blant annet kjønnsbalanse.

Kommunene i Midtre Nordland har gjennom høsten og vinteren valgt sine medlemmer på kommunestyremøter. Nordland fylkeskommunes representant velges av Fylkestinget.

Den 23. februar 2024 ble det nye styret oppnevnt, uten endringer med tanke på kommunene og fylkeskommunens forslag. Her finner du oversikt over hvem som representerer din kommune: Styremedlemmer

Det er seks endringer i blant de faste medlemmene* i styret:

Saltdal kommune: Rune Berg erstattes av Janne Grauer Myrvoll

Beiarn kommune: Audgar Carlsen erstattes av André Kristoffersen

Sørfold kommune: Sten-Robert Hansen erstattes av Kolbjørn Mathisen

Meløy kommune: Tor-Anton Andersen erstattes av Hans-Ove Horsberg Hansen

Rødøy kommune: Elin Telnes erstattes av Inger Monsen som fast medlem. Elin Telnes fortsetter som varamedlem

Nordland fylkeskommune: Aase Refsnes erstattes av Siv Anita Brekke Paulsen

* Ni av ti varamedlemmer er skiftet ut. Kun Anita Sollie fortsetter som varamedlem. I tillegg går Elin Telnes over fra fast medlem til varamedlem.


Her er protokoll fra møtet: Moteprotokoll 8 mars 2024

Vi takker Geir Waage for hans innsats som styreleder!

Geir Waage ble styreleder da Siv Mossleth kom inn på Stortinget i 2017, og har hatt vervet sammenhengende siden. Han har vært pådriver for at Midtre Nordland nasjonalparkstyre fikk en femte forvalter, og at ressurstilgangen har blitt bedre sammenliknet med tidligere.

Geir Waage har hatt en hektisk periode, men har på imponerende vis klart å sjonglere styreledervervet med sykehussak, flyplass, batterifabrikk og andre store prosesser i Rana.

Vi takker for innsatsen, og er glad for å ha han med videre i nasjonalparkstyre som styremedlem!

Hvem er vår nye leder?

Inga-Lill Sundset ble oppnevnt av Sametinget etter sametingsvalget i 2017. Allerede i 2018 ble hun nestleder for styret, og har vært nestleder frem til hun nå ble valgt som styreleder. I perioden 2010-2013 var hun Sametingsrepresentant.

Inga-Lill Sundset jobber til daglig i Kulturdirektoratet i Bodø. Hun er seksjonsleder for kulturarv og museum. Den allsidige kompetansen vil bli svært nyttig for nasjonalparkstyret de kommende årene.