Rein Foto: Naturhuset - Gry IngebretsenFossen Foto: Naturhuset - Gry Ingebretsen/Images/Stabbursdalen/Framsidebilder/Stabbursnes naturhus - Gry Ingerbretsen 10 [2].JPG

Stabbursdalen

I Stabbursdalen nasjonalpark finnes verdens nordligste furuskog. Stabbursdalen er også nordligste leveområde for flere dyre- og fuglearter, og har i tillegg mange av Finnmarks typiske landskapsformer.


Den karakteristiske fjellrekka, gáissene, rager over det ellers slake finnmarkslandskapet. Stabburselva som renner gjennom nasjonalparken, er en god lakseelv.


Nyheter

Droner i nasjonalpark

Drone

Her finner du link til informasjon om bruk av droner i verneområder: https://www.fylkesmannen.no/tf/droner

Stabbursdalen nasjonalpark er 50 år!

Ovenfor fossen

I år har vi gleden av å markere at Stabbursdalen er 50 år! Den 6. februar 1970 ble Stabbursdalen nasjonalpark vernet. Den gang var nasjonalparken kun 97 km2 stor. I 2002 ble nasjonalparken utvidet til 747 km2 og landskapsvernomårdet ble samtidig opprettet. I Stabbursdalen har vi flott natur og landskap vi kan være stolt av! Stabbursdalen nasjonalpark er vernet for sin storslåtte natur og ...

Stem fram de beste bildene!

FOTOKONKURRANSE

Stabburdalen nasjonalparkstyre og Stabbursnes Naturhus og Museum har gjennomført en fotokonkurranse i 2019. Nå kan du bidra til å stemme frem det bildet du liker best!

Ikke skyt elgen! ...

Elg merket med GPS-sporing.

... med fargerike øreklips og "smykke".

Skitur til Stabbursdalen

(Publisert:14.03.2019 Sist endret:01.04.2020)

Fotokonkurransen er utsatt

Fotokonkurransen for Stabbursdalen utsettes ett år. 

(Publisert:03.12.2018 Sist endret:01.04.2020)

Brukerundersøkelse av Stabbursdalen

Selvregisteringskasse

Skal du en tur inn i Stabbursdalen og ser en slik kasse på din vei? Vi oppfordrer alle til å fylle ut et spørresskjema som er i disse kassene. Dette er en fin måte for Stabbursdalen nasjonalparkstyret å få tilbakemelding fra både lokale brukere og turister.

Vis nyhetsarkiv