Til startsiden

Tour des Fjords, 16. - 18. august

Fjellsmelle
Fjellsmelle, Foto: Jarle Lunde/Suldal.no

Sykkelrittet Tour des Fjords startar i Valle. Deltakarane kryssar verneområdet etter Brokke- Suleskardvegen før dei kjem til Sirdal. Målet for denne første etappen er Stavanger. I etappe 2 går løpet i Hjelmeland og Forsand kommunar. Det blir og kulturarrangement og sykkelritt for barn i løpet av desse dagane.

TV 2 vil sende frå rittet og mellom anna presentere verneområdet vårt.

Etapper i Tour des Fjords

Tour des Fjords inneholder fire etapper; tre fellesstarter og en lagtempo. Løypene går i svært variert landskap, og vil vise det beste av den vestlandske natur. Det begynner med frodige daler og går over barskt høyfjell og langs skummende hav & dype fjorder.

Etappe 1
Fellesstart med start i Valle i Setesdal. Løypen går over Suleskardveien og ned til Sirdal. Videre ned Hunnedallen, forbi Byrkjedalen, ned til Dirdal, over Seldal, ned til Sviland, over til Sandnes og inn til Stavanger. Etappen avsluttes med lokale to runder omkring Storhaug.

Omfatter totalt 202 km og 2545 høydemeter.

Etappe 2

Fellestart med start i Hjelmeland i Ryfylke og målgang i Forsand. Underveis passeres Fister, Årdal, Bjørheimsbygd, Tau, Jørpeland og Kvalvåg. Oppløpet starter på Lysefjordbrua.

Omfatter 100 km og 1880 høydemeter.

Etappe 3

Lagtempo med start i Risavika havn i Sola kommune. Målgang i Stavanger sentrum. Lengde 24 km i flatt terreng.

Etappe 4

Fellesstart med start i Egersund. Løypen følger RV 44 langs Jær strendene til Vigrestad. Derfra over til Ålgård og videre inn til Dirdal, over Seldal og ned til fjorden ved Høle. Videre langs Ims vassdraget, forbi Sandnes og ut til havet. Veien videre mot Stavanger går langs Hafrsfjord. Rittet avsluttes med fem lokale runder ved vestre platå.

Omfatter totalt 183 km og 1430 høydemeter.

(Publisert:30.07.2013 Sist endret:08.03.2014)