Hovudbilete
Utsikt fra Tisler i Ytre Hvaler nasjonalpark. Foto: Vidar Aasheim/Fylkesmannen i Østfold

Ytre Hvaler nasjonalpark

Velkommen til informasjonssiden til Ytre Hvaler nasjonalparkstyre. Her finner du viktig informasjon om styret og styrets arbeid.

For annen informasjon om Ytre Hvaler nasjonalpark besøk gjerne www.ytrehvaler.no. Her kan du lese  om naturen i nasjonalparken, hvordan vi tar best mulig vare på den og annen viktig informasjon. Du finner også forslag til turer og hva du må huske på når du besøker nasjonalparken.


Aktuelt

På vandring i kystlyngheiene med egen guide

Når du går langs kyststien mellom Åsebu og Viker på Asmaløy, går du i et landskap som er del av en felles europeisk kulturarv. Nå kan kan du ta turen hit med en helt ny guide i lomma. Med Statens naturoppsyn i spissen, er guiden kommet på plass gjennom et samarbeid mellom SNO, Ytre Hvaler nasjonalpark, Hvaler kommune og Oslofjordens friluftsråd.

(Publisert:27.05.2013)

Er du båteier og har båt i opplag i nasjonalparken?

Da ønsker vi å komme i kontakt med deg. Nasjonalparkforvaltningen i samarbeid med Skjærgårdstjenesten har behov for å komme i kontakt med alle båteiere som har båt i opplag innenfor Ytre Hvaler nasjonalpark. Informasjonsbrev til hytteeiere og fastboende blir også sendt ut i løpet av året.

(Publisert:21.03.2013)

Knutepunktet Skjærgårdens hus

Under taket på Skjærgårdens hus finner du Ytre Hvaler nasjonalparkstyre, Statens naturoppsyn og Skjærgårdstjenesten. Huset ligger på Skjærhalden med utsikt ut mot Ytre Hvaler nasjonalpark.

(Publisert:11.12.2012)

Åpning av Skjærgårdens hus torsdag 6. desember

Under taket i Skjærgårdens hus er det samlet mye kompetanse. Her er Ytre Hvaler nasjonalpark, Statens naturoppsyn og Skjærgårdstjenesten samlet under samme tak. Det blir offisiell åpning av huset torsdag 6. desember! Vi avduker også en helt ny bronsemodell av nasjonalparkene foran Ytre Hvaler nasjonalparksenter.

(Publisert:04.12.2012)

Vi må bevare kystlyngheiene

Kystlyngheier er en naturtype som er sterkt trua og i ferd med å gå tapt fra norsk natur. Vi tar best vare på dette gamle kulturlandskapet gjennom skjøtselstiltak som nedbrenning av lyngheiene. Det hindrer gjengroing.

(Publisert:10.09.2012)

Grensemerkingen nærmer seg slutten

Over 800 grensebolter er satt ned i den 44 kilometer lange grensen på land.

(Publisert:04.09.2012 Sist endret:23.10.2012)
Vis nyhetsarkiv