Nasjonalparkstyret på tur på nordre Seiland

I forkant av folkemøtet i Hønseby tilbrakte nasjonalparkstyret en strålende kald vinterdag på nordre Seiland. Det er godt gjort å være på biltur i flere timer på nordre Seiland, men med diverse besøk og mye å se på tok det sin tid mellom Kjerringholmen og Hønsebybotn.

Tekst og foto: Ingunn Ims Vistnes

Nasjonalparkstyret på Myrnes gård. Fra venstre: Karl Nikodemussen (for øyeblikket med hest), Arne Helstrøm Jørgensen, Robert Wilhelmsen, Randi Solli Pedersen, Anne Mette Bæivi og Ronny Holm.

 

Hønsebybotn

Hønsebybotn en strålende vårvinterdag. Nasjonalparkstyret besøkte hjertet i bygda; butikken. På skolen/grendehuset fikk de en innføring i reindrifta på nordre Seiland ved reindriftsutøver Nils Isak Sara (egen sak kommer), André Larssen presenterte reiselivsbedriften Seiland Explore, og Bjørn Arne Gjøvik fortalte om gårdsdrift og turisme på Myrnes gård.

 

Butikken i Hønseby

Butikken på Hønseby er samlingspunktet på nordre Seiland. Her er det kafé hver lørdag, og ved bordet ved vinduet er det alltid mulighet for å ta seg en pause.

 

I butikken får alle turister som har tenkt seg på tur inn i nasjonalparken tilbud om å skrive ned navn, telefonnummer og hvor lenge de har tenkt å være borte. Lokalbefolkningen og butikkeier André Larssen passer på at folk kommer tilbake fra tur som planlagt – et opplegg helt på eget initiativ og uten kompensasjon. Nasjonalparkstyret ble imponert over systemet.

(Publisert:10.04.2013 Sist endret:11.06.2019)