Fiskelykke til topps i fotokonkurransen

Marit Helene Eira vant fotokonkurransen til Seiland nasjonalpark med et herlig bilde av datteren Máret Isalin Eira (5) som har fått fisk.

Det kom inn rundt 100 bilder i fotokonkurransen med tema “tur på Seiland”. Vinnerbildet er tatt i midten av mai 2013, og viser 5-årige Máret Isalin med en søt liten fisk og en stort lykkelig smil. “Vi falt for spontaniteten i bildet”, sier Randulf Valle i juryen. “Bildet viser at turglede kan finnes i de små tingene. Bildet viser også landskapet på Seiland og en type friluftsliv som kan være tilgjengelig for mange.”

Fotografen Marit Helene forteller at bildet er tatt på Melkevatnan sør for Seilandsjøkelen, og at de fikk mye fisk på den turen. Selv fikk hun en røye på over 2 kilo.

Marit Helene og mannen Nils Isak Eira er reindriftsutøvere og holder til på sørsiden av Seiland hele sommeren. Som vinner av fotokonkurransen får hun en helg hos Seiland Explore for inntil 5 personer, inkludert guidet fisketur.

På spørsmål om hva hun synes om premien, svarer Marit Helene overraskende: “Jeg har aldri vært i Hønseby! Heller ikke andre steder på nordre Seiland. Så det kan jo bli en ny opplevelse, kanskje en venninnetur?”

Seks andre bilder kom til finalen i konkurransen, og motivene spenner fra skitur på 17. mai til nakne damer på høsttur. Finalistene Heidi Ottem (2 bilder), Eilert Sundt, Johan Grell, Marit Helen Eira, Terese Karlsen og Mimmi Bæivi får alle den nye turkartmappen med kart over Seiland, Sørøya og Kvaløya.

Juryen besto av Randulf Valle (fotograf og naturformidler), Maria Stephansen (Gjenreisningsmuseet), Eva Johansen (Alta Museum) og Ingunn Ims Vistnes (nasjonalparkforvalter).

 

Tur til Tindstua. Foto: Eilert Sundt

Skitur mot Melkevatnan 17. mai. Foto: Heidi Ottem

Båltur ved Tindvannet. Foto: Johan Grell

Sjøstjerne i fjæra i Eidvågen. Foto: Mimmi Bæivi

På toppen av Stuoravárri. Foto: Heidi Ottem

Damer i Jøfjorden. Foto: Terese Karlsen

 

(Publisert:08.05.2015 Sist endret:11.06.2019)