Bli med til Bekkarfjord 17. august!

Store Bekkarfjord - Gearvuotna.
Store Bekkarfjord - Gearvuotna., Foto: Ingunn Ims Vistnes

Alta historielag arrangerer utflukt til Vargsund med landgang i Store Bekkarfjord lørdag 17. august. Benytt sjansen til å besøke en av Seilands perler!

Historielaget har fått med seg folk som har vokst opp i området, og som kan fortelle om bruken av fjordene til utmarksslått, fiske, jakt – vi kan garantere både barske og spennende historier. Vi kjører innom Lille Bekkarfjord, og går i land i Store Bekkarfjord, der vi også får en presentasjon av den nye nasjonalparkforvaltningen.

Opplegget i Store Bekkarfjord er ganske fritt. Vi blir noen timer her, fyrer bål og forteller om fjorden og parken. De spreke kan springe opp i lia, barna kan leke på elvesletta, og ellers er det fint å rusle rundt i området. Alle må ha med mat og drikke til hele turen, og klær til å oppholde seg ute. Regntøy kan være lurt dersom det ser grått ut.

Historielaget har leid båten Mjånes, som vil gå fra Storekorsnes klokka 10.00. Ved behov vil Mjånes gå to turer for å få med seg alle - neste tur blir da cirka klokka 11.00. Det vil IKKE være påmelding til båten, slik vi tidligere har skrevet - her er det bare å møte opp! Billettprisen er satt til kr 50 pr pers.

Dersom folk har egne båter, er de selvsagt også velkommen til å følge med på ferden. Arrangementet støttes økonomisk av Seiland/Sievju nasjonalparkstyre gjennom deres prosjekt om tradisjonell naturbruk på Seiland.

SISTE NYTT: Flytebrygga i Store Bekkarfjord er på plass! Det gjenstår noe snekkerarbeid og oppussing av brygga, men den er i brukbar stand. Da blir det innvielse av denne på turen, og ingen trenger å svømme i land :-)     

(Publisert:31.07.2013 Sist endret:11.06.2019)