Jubileumsmarkering 25. august

Plakat 50 aar
Plakat 50 aar, Foto: Gutulia nasjonalparkstyre

GUTULIA I ENGERDAL: Lørdag 25 august blir det storstilt markering av 50 - års jubileum.

Last ned plakaten (pdf)

 

Gutulia nasjonalpark er den minste, og en av de eldste nasjonalparkene i Norge, med store verneverdier knyttet til den gamle skogen med mektige og gamle trær, i kontrast til de tre setervollene som er blitt tatt vare på av folk og fe helt siden 1750-tallet.

 

Jubileet vil markeres inne i selve nasjonalparken på Gutulisetra, her vil det bli et variert program der de som kjenner historiene om nasjonalparken og livet på setrene vil dele dette med oss på setervollen.

 

Vi spanderer seterkost fra Marikroken på alle som kommer, og klima- og miljøminister Ola Elvestuen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen kommer også for å bidra under feiringen. Den kjente musikeren og komponisten Frode Fjellheim serverer musikk med nerve, som inneholder lyrisk stemning med inspirasjon fra naturen.  

 

Det blir tid til myldring med ulike aktiviteter for besøkende i alle aldre på de tre setervollene, der barn og lekne voksne kan få utfolde seg.  Kopparleden teaterlag viser stykket «Budeia» med setermiljøet som kulisser.  

 

Det har vært guidede fagturer og ulike arrangement, alle lørdager gjennom sommeren, og disse har vært godt besøkt. Vi forventer enda flere besøkende på jubileumsarrangementet og siden det er begrenset plass til parkering inne ved innfallsporten ved Gutulisjøen, setter vi opp busser fra Drevsjø samfunnshus denne dagen, og ber publikum benytte seg av dette.

 

Vi har et fleksibelt opplegg med busser, som går i skytteltrafikk innover til Gutulia fra kl 10.00, det vil også være mulig å komme på underveis for de som holder til på Sorken. Fra parkeringsplassen er det 3 km å gå inn til Gutulisetra, slik at det er lurt å være ute i god tid. Det er tilrettelagt med informasjon i den gamle stallen ved innfallsporten, og du kan snurre deg fram til historier som blir fortalt, eller hvile på en av de nye benkene. Det er en godt merket natursti langs sjøen fram til setrene, men godt fottøy vil være en fordel.

 

Vi vil at dette arrangementet skal være tilgjengelig for alle, slik at de som har bevegelsesutfordringer vil få mulighet til å kjøre bil fram til innfallsporten, og det vil være mulighet for båtskyss over sjøen fram til Gutulisetra. Denne dagen er buss- og båttransport samt matservering og underholdning gratis for alle. Vi kan også by på noen flere overraskelser for de som blir med på feiringen denne dagen.

 

Program:

 

10:00 – 11:30 Busstranstport  med flere busser i skytteltrafikk  fra Drevsjø samfunnshus til Gutuilsjøen i denne perioden

12:00               Kaffeservering og mulighet for å utforske de tre setervollene og den nye natur- og opplevelsesstien

13:00               Hovedarrangement med historiefortelling og jubileumsmarkering, musikalske innslag ved Frode Fjellheim

14:00               Myldring på setrene – ulike aktiviteter og for store og små, servering av lokal setermat

15:00               Kopparleden teaterlag – viser musikkspelet «Budeia»

15:30               Avslutning

 

 

Det blir mulighet for båtskyss over sjøen for de som har behov for det, bussene vil gå i skytteltrafikk med første retur fra og med kl 14:00 til kl 16:30

(Publisert:15.08.2018)