Børgefjellboka klar for salg!

Forsiden på Børgefjellboka
Forsiden på Børgefjellboka

Da er Børgefjellboka snart klar for publikum. Fredag 6. november 2015 kl. 11.00 er det lansering av praktboka om Børgefjell/Byrkije som tar deg med på en fabelaktig rundtur i Norges nest eldste nasjonalpark. I mange år har naturfotografene Kjartan Trana og Steinar Johansen trålet vår nest eldste nasjonalpark på kryss og tvers.

Her kan du bli med på tur, opplev landskapet, fugler og dyr, fiske og jakt,og ikke minst folkene som har sitt virke i parken.

Etter den innledende bolken, starter turen oppe ved Golvertind helt nord i parken - og fortsetter langs østsida nedover til fjellene sør for Orvassdalen, for så å sette kursen vestover mot Namsvatnet. Her tas det flere avstikkere innover i de sentrale områdene før ferden fortsetter mot Namskroken, som markerer det sørvestlige hjørnet av parken. Derfra går ferden igjen nordover, for så å avsluttes med en sammenhengende tur langs hele den sentrale høysletta.

Nasjonalparken er et kjerneområde for sørsamisk reindrift. I boka møter du noen av dem som har sitt liv og virke her inne, og håpet er at dette vil tilføre fjellopplevelsene en ny dimensjon.

Boka er utgitt i samarbeid med Børgefjell Nasjonalparkstyre og Lierne Nasjonalparksenter.

Boka selges på bokhandlere og på lokale utsalgssteder rundt Børgefjell.

Her skal du få smugtitte på de første sidene i bok, god fornøyelse

(Publisert:04.11.2015)